vineri, 4 septembrie 2009

zacusca

Azi , dupa o tura de noapte la serviciu , nu prea usoara , am mers la piata am luat gogosari , ardei capia , si vinete . Am avut ceva de carat ca aveam si geanta de servici , dar pana la urma le-am dovedit ...
Am ajuns acasa , mandrele inca dormeau , asa ca m-am pus pe copt ...
Gogosari , 2 kg , ardei capia , 2 kg , si 5 kg de vinete . Am curatat ceapa , 0,5 kg , am macinat-o si am pus-o la prajit in 250 ml ulei ... intre timp am curatat de coaja gogosarii si ardei copti , i-am dat prin masina de tocat apoi i-am adaugat peste ceapa care era de jumatate facuta ... am curatat vinetele , le-am tocat si le-am pus si pe ele la prajit peste celelalte legume . Am potrivit de sare , si am fiert totul la foc mic , aproximativ 45 minute , imtreuna cu 750 ml bulion (din ala bun-bun , facut de mine , cu rosii de la tara noastra , Spinus ). Cand a scazut bine , am mai gustat intre timp , sa fie destul de sarat , am pus un pachet conservant , am oprit focul si am pus frumos compozitia in borcane de 400 ... Deasupra am turnat ulei incins , si le-am invelit in prosoape de bucatarie . Le las sa stea asa pana maine , cand le voi pune in camara .
Mai am in camara si : castraveti acri , gem de caise , gem de pepene galben cu piersici , sirop de visine , sirop de afine , si sirop de zmeura , visine pentru prajituri , toate facute de mine . Harnica mai sunt , doar ca nu am cine ma lauda ... ma mai lauda Antonel cand fac ceva bun ... de-aia il iubesc .


asa arata :
la gust e yumii rau de tot , usor dulceaga , imi place cum a iesit , mai ales ca e primul an , cand fac singura , pana acum imi facea mama , dar cum ea are problemele ei , n-am vrut sa o mai incarc si cu asta .
asezata in borcane :

productia la hectar :

Un comentariu:

mamica de Sebastian spunea...

Waw ce bine arata si cred ca e si buna,poate pastrezi un borcan si pt mine:))